Wat is payrolling

Payrolling Plus, neemt uw bestaand of jouw nieuw aan te nemen personeel op papier in dienst en wordt hiermee juridisch werkgever. Dit is meteen ook het grote verschil tussen payrolling en salarisadministratie. Bij laatstgenoemde blijft u namelijk nog wel gewoon juridisch werkgever.

Door in formeel-juridische zin als werkgever op te treden worden de arbeidsrechtelijke risico’s overgenomen van u als opdrachtgever. Dit betekent dat alle administratieve handelingen zoals het verzorgen van arbeids- overeenkomsten, loondoorbetalingen en verzekeringen bij arbeidsongeschiktheid, jaaropgaven, ontslagprocedures, salarisadministratie en de verwerking van CAO- en wetswijzigingen tot het dienstenpakket van de Payrolling Plus behoren.

U als opdrachtgever blijft de belangrijke kernzaken zelf bepalen, zoals het aannemen van uw werknemers, de hoogte van het salaris, het voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken en andere aangelegenheden die voor de interne gang van zaken binnen het bedrijf en voor de medewerkers van belang zijn. Er verandert niets op de werkvloer.

U huurt als het ware uw eigen personeel terug en bent van alle administratieve rompslomp af. Tevens weet u precies wat uw loonkosten zijn en kan u niet verrast worden door onverwachtse loonkostenstijgingen als gevolg van ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheid etc. Dit biedt rust zodat u zich nu volop kan concentreren op datgene wat u echt wilt doen: ondernemen en geld verdienen

Sitemap Payrolling Plus
home
- over ons
Werkgevers
- Wat is payrolling?
- Waarom Payrolling
- Voordelen
- Kosten
- Offerte aanvragen
- Downloads werkgevers
Werknemers
- Wat is payrolling?
- Loon en Contract
- Voordelen
- Veel gestelde vragen
- Downloads werknemers
Overige diensten
- Overzicht
- Partners
Contact
- Adresgegevens
- Contactformulier

© 2010 Payrolling Plus - Webdesign: Stroecken Webdesign